Gezonde voeding

Je bent wat je eet
Gezondheid staat bij POV De Wildenhorst hoog in het vaandel. Gezonde voeding draagt bij aan een goede gezondheid. Daarom bieden wij een verantwoord samengesteld voedselaanbod, dat bestaat uit A-merken en verse producten. Wij kiezen voor vers fruit en gezond broodbeleg. In ons voedingsaanbod worden wij begeleid door Tessa van der Steen, zij is voedingsdeskundige.

Eten als leermoment
Eten is bij POV De Wildenhorst een gezamenlijke activiteit en een leermoment. Eigen inbreng vergroot het zelfvertrouwen en het eetplezier. Het gaat niet alleen om het eten en drinken, maar ook om het contact met elkaar. Eten is bij ons een gezellig samenzijn en een rustmoment op de dag. Wij hebben aandacht voor elkaar, we praten, luisteren en zingen. Ook besteden wij aandacht aan eenvoudige tafelmanieren. Denk bijvoorbeeld aan het vooraf handjes wassen en het niet praten met volle mond. Wij laten kinderen kennismaken met verschillende verse en gezonde producten, leren hen kiezen en hun grenzen aangeven. Onze pedagogisch medewerkers stimuleren de kinderen op een speelse, positieve manier om te eten en drinken.

Traktaties
Kinderen die iets te vieren hebben, bijvoorbeeld een verjaardag, afscheid of geboorte van een broertje of zusje, mogen trakteren. Onze voorkeur gaat uit naar een kleine, gezonde traktatie. Via www.gezondtrakteren.nl vindt u leuke uitdeeltips om inspiratie op te doen.

Dieet
Als uw kind een allergie heeft en/of een dieet volgt, zorgen wij dat hij/zij zich ook op POV De Wildenhorst aan zijn/haar dieet kan houden. Ouders kunnen bijzondere voeding dan zelf meegeven. Verder vinden wij het belangrijk dat uw kind aan tafel zoveel mogelijk mee kan doen en niet in een uitzonderingspositie komt te staan. Het streven is dat de pedagogisch medewerkers uw kind waar mogelijk alternatieven kunnen aanbieden.